Rickard Nordin är årets Vindkraftpristagare!

Publicerat 19 maj, 2021

Under föreningsstämman 18 maj tilldelades Rickard Nordin, Klimat- och energipolitisk talesperson (C), Svensk Vindkraftförenings Vindkraftpris för 2021 med motiveringen:

Rickard får priset för sitt stora engagemang i vår framtida energiförsörjning och i sin enastående förmåga att pedagogiskt, ur nästa generations perspektiv, förklara komplexa system i det lokala-, regionala-, nationella- och globala samhället.   

”Jag minns när min son var liten och vi åkte bil och det enda som kunde trösta honom var när vi kom förbi ett vindkraftverk. Det visar så väl på framtidsutvecklingen och att det här är en generationsfråga. Jag har varit med och fattat beslut om hur vi ska få upp mer vindkraft och mer förnybar energi. Därför är det också glädjande att jag idag fått ett pris från Svensk Vindkraftförening som årets vindkraftpristagare. Det här kommer leda framåt och vi vet att utvecklingen på förnybart är otrolig. Nu behöver vi satsa ännu mer för att få på plats ännu mer förnybar energi så att vi kan ställa om samhället.”

– Rickard Nordin, Klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet

Rickard Nordin får ett diplom samt 75 träd i Vi-skogen. Svensk Vindkraftförenings Vindkraftpris utses varje år av styrelsen.

För ytterligare information, kontakta Jakob Economou, verksamhetsledare; jakob@svenskvindkraft.com / 073 531 04 73

Fler nyheter som kanske intresserar dig

Anmälan till Winterwind är öppen

Anmälan till Winterwind är öppen

Nu är det dags att anmäla sig till Winterwind som äger rum i Åre 18-20 mars 2024. Just nu har kan du anmäla dig till "early bird"-pris. Erbjudandet gäller fram till 31 januari och därefter höjs priserna - passa på redan nu! www.winterwind.se

läs mer