Rickard Nordin är årets Vindkraftpristagare!

Publicerat 19 maj, 2021

Under föreningsstämman 18 maj tilldelades Rickard Nordin, Klimat- och energipolitisk talesperson (C), Svensk Vindkraftförenings Vindkraftpris för 2021 med motiveringen:

Rickard får priset för sitt stora engagemang i vår framtida energiförsörjning och i sin enastående förmåga att pedagogiskt, ur nästa generations perspektiv, förklara komplexa system i det lokala-, regionala-, nationella- och globala samhället.   

”Jag minns när min son var liten och vi åkte bil och det enda som kunde trösta honom var när vi kom förbi ett vindkraftverk. Det visar så väl på framtidsutvecklingen och att det här är en generationsfråga. Jag har varit med och fattat beslut om hur vi ska få upp mer vindkraft och mer förnybar energi. Därför är det också glädjande att jag idag fått ett pris från Svensk Vindkraftförening som årets vindkraftpristagare. Det här kommer leda framåt och vi vet att utvecklingen på förnybart är otrolig. Nu behöver vi satsa ännu mer för att få på plats ännu mer förnybar energi så att vi kan ställa om samhället.”

– Rickard Nordin, Klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet

Rickard Nordin får ett diplom samt 75 träd i Vi-skogen. Svensk Vindkraftförenings Vindkraftpris utses varje år av styrelsen.

För ytterligare information, kontakta Jakob Economou, verksamhetsledare; jakob@svenskvindkraft.com / 073 531 04 73

Fler nyheter som kanske intresserar dig

Tackgåvor blir stöd till Ukraina!

Tackgåvor blir stöd till Ukraina!

Istället för talargåvor vid våra konferenser Winterwind och Branschdagarna Drift & Underhåll valde vi att stötta Ukrainas folk. Kriget är oerhört grymt och stödet till det ukrainska folket behövs allt jämt. Tack till våra föredragshållare - nu är pengarna skickade...

läs mer
Årets vindkraftspris till Tove Andersson!

Årets vindkraftspris till Tove Andersson!

Tove Andersson har under flera år gjort ett starkt avtryck i den svenska vindkraftbranschen. Med hög integritet och självklar auktoritet har hon värnat vindkraftens möjligheter i en konfliktfyllt omvärld. Hon har genom sina insikter i branschens juridiska vardag...

läs mer