Re-powering lathund

Publicerat 20 mars, 2020

I takt med att många svenska vindkraftverk börjar bli gamla och den tekniska utvecklingen går framåt blir det fler och fler som överväger re-powering.

I takt med att många svenska vindkraftverk börjar bli gamla och den tekniska utvecklingen går framåt blir det fler och fler som överväger re-powering. Läs vår lathund – Vägen mot tillstånd för re-powering.

All vindkraft byggd innan 2015 skall ersättas innan 2040, en process som bara har börjat. Många av de tidigaste vindkraftverken är byggda på Sveriges bästa vindlägen, vilket öppnar möjligheter för vindkraftens pionjärer. Med ny teknik kan elproduktionen på dessa platser ökas väsentligt på ett resurseffektivt sätt.

Men vad som krävs ur tillståndssynpunkt kan vara svårtolkat och skilja mycket från fall till fall, inte minst beroende på vilken typ av repowering du överväger.

Denna lathund hjälper dig att reda ut hur de olika processerna ser ut och hur du tar första steget utifrån hur dina tillståndshandlingar ser ut idag.

Ladda ner

Fler nyheter som kanske intresserar dig

Tackgåvor blir stöd till Ukraina!

Tackgåvor blir stöd till Ukraina!

Istället för talargåvor vid våra konferenser Winterwind och Branschdagarna Drift & Underhåll valde vi att stötta Ukrainas folk. Kriget är oerhört grymt och stödet till det ukrainska folket behövs allt jämt. Tack till våra föredragshållare - nu är pengarna skickade...

läs mer
Årets vindkraftspris till Tove Andersson!

Årets vindkraftspris till Tove Andersson!

Tove Andersson har under flera år gjort ett starkt avtryck i den svenska vindkraftbranschen. Med hög integritet och självklar auktoritet har hon värnat vindkraftens möjligheter i en konfliktfyllt omvärld. Hon har genom sina insikter i branschens juridiska vardag...

läs mer