Utmaningar för vindkraften

Publicerat 11 februari, 2022
Svensk Vindkrafts webbinarie måndag 7 mars 14.00-15.00

Vindkraften byggs ut för fullt och är en förutsättning för elektrifieringen i industrin och transportsektorn. Men utmaningarna är många! Under vårt mars-webbinarie får vi höra mer om hur vindkraftsbranschen kan få en bättre dialog med försvarsmakten och – om man väl får igenom ett projekt – hur man ska tänka med sin elhandel i tider av stor osäkerhet vad gäller elpriset.

Hinderbelysning – för vem? – Tobhias Wikström, Parachute Consulting

Tidigare flygchefen Tobhias Wikström, lämnade Flygvapnet hösten 2021 efter 25 år som stridspilot och driver nu Parachute Consulting. Har under sin tid i Flygvapnet varit en del av Försvarsmaktens tillståndsprocess och hjälper nu företag att få till en bättre dialog med Försvarsmakten.

En förändrad elmarknad, hur hanterar vi detta? – Bengt Carlsson, Bixia

Bengt Carlsson, Krafthandlare på Bixia. Har varit verksam i branschen under mer än 30 år. Sedan 2012 anställd på Bixia som krafthandlare med fokus på förnybar produktion.

Moderator är Jenny Longworth, Rabbalshede Kraft/Svensk Vindkraft i vanlig ordning. Dessutom presenterar Anders Orebrandt, Marsh populära medlemsförmåner!

När: måndag 7 mars 14.00-15.00
Var: På webben. Zoomlänk skickas ut med en påminnelse till alla anmälda!
Hur: Kostnadsfritt, anmäl er här så skickar vi ut länk i god tid!

Frågor? Kontakta jakob@svenskvindkraft.com / 073-531 04 73

(Foto: Vattenfall)

Fler nyheter som kanske intresserar dig

Tackgåvor blir stöd till Ukraina!

Tackgåvor blir stöd till Ukraina!

Istället för talargåvor vid våra konferenser Winterwind och Branschdagarna Drift & Underhåll valde vi att stötta Ukrainas folk. Kriget är oerhört grymt och stödet till det ukrainska folket behövs allt jämt. Tack till våra föredragshållare - nu är pengarna skickade...

läs mer
Årets vindkraftspris till Tove Andersson!

Årets vindkraftspris till Tove Andersson!

Tove Andersson har under flera år gjort ett starkt avtryck i den svenska vindkraftbranschen. Med hög integritet och självklar auktoritet har hon värnat vindkraftens möjligheter i en konfliktfyllt omvärld. Hon har genom sina insikter i branschens juridiska vardag...

läs mer