Vi välkomnar tre nya ledamöter till Svensk Vindkraftförenings styrelse!

Publicerat 18 maj, 2021

2021 års föreningsstämma i Svensk Vindkraftförening hölls online via Zoom tisdag 18 maj 9.30-11 och tre nya ledamöter valdes in; Sigrid Carstairs, Per Olofsson samt Leif Sandberg.

Sigrid Carstairs, Marknadsassistent, Eolus Vind  

Sigrid Carstairs, 31 år arbetar för närvarande på Eolus Vind som Marknadsassistent vid sidan av sina studier på mastersnivå inom hållbarhet, klimat och förnybar energi vid Lunds Universitet. Sigrid har arbetat inom affärsutveckling, kommunikation och marknadsföring i snart tio år, varav de senaste fyra har varit gentemot den svenska vindkraftsindustrin där hon har skapat sig en bred kunskap inom allt från tidiga projekteringsskeden till anläggning och drift av vindkraft.

Per Olofsson, Ägare och styrelseordförande, W3 Energy

Per Olofsson, 39 år jobbar på W3 Energy – ”gamla” Svevind Solutions som han förvärvade 2019 tillsammans med en affärspartner. På W3 levererar de aktiv förvaltning av vindkraftsanläggningar, oavsett ägare – deras kunder är till exempel både internationella investerare och vindkraftstillverkare. Man kan förenklat se dem som en redovisningsbyrå och driftcentral specialiserad på vindkraft. De sköter även bolagsbildande, styrelsearbete och IT frågor åt sina kunder. Per har bl.a. bakgrund som IT-chef på Svevind.

Leif Sandberg, 53 år, kommunalråd Tomelilla kommun

Leif Sandberg är i grunden ekonom och egenföretagare inom redovisning, lantbruk och energiproduktion. Han är för närvarande kommunalråd i Tomelilla kommun på Österlen. Sedan 2019 är Leif vice förbundsordförande i Skånes Kommuner och ingår i Centerpartiets grupp i Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och är ledamot i SKR förhandlingsdelegation och i Sobonas föreningsstyrelse. Leif har tidigare arbetat inom Skatteförvaltningen som skatterevisor och i många år som starta eget-konsult åt Arbetsförmedlingen. Har läst ekonomi, offentlig ekonomi och statskunskap. Under sina snart 20 år som kommunalråd och egenföretagare har Leif förvärvat en god överblick över vindkraftsetableringar, både ekonomiskt, i relation med invånare och intressenter, men även i plan- och bygglovshänseende.

Stämman valde om Jeanette Lindeblad som ordförande och Lars Jacobsson som ledamot. Övriga ledamöter är Carl-Arne Pedersen, Ingvar Bartholdsson, Jenny Longworth samt Andreas Wickman.

Niklas Lundaahl har valt att avgå efter lång och trogen tjänst i Svensk Vindkraftförenings styrelse.

Valberedningens förslag innebär att antalet stämmovalda ledamöter i styrelsen uppgår till nio.

För ytterligare information kontakta Jakob Economou, verksamhetsledare; jakob@svenskvindkraft.com / 073-531 04 73

Fler nyheter som kanske intresserar dig

Årets vindkraftpristagare

Årets vindkraftpristagare

Stort Grattis Mattias Schain - mottagare av året vindkraftspris! ”Mattias har tagit sig an uppgifterna som huvudsekreterare i offentliga utredningar på ett verkligt föredömligt sätt. Han har låtit kunniga företrädare för bransch, myndigheter och forskning löpande...

läs mer
Svensk Vindkraft styrelse

Svensk Vindkraft styrelse

Här presenterar vi Svensk vindkrafts nya styrelse som valdes på stämman den 6 maj. Från vänster: Erika Dahlin, Christer Andersson, Susanne Hansson, Andreas Wickman vice ordförande. Sittande: Robert Östman, Per Olofsson ordförande, Ingvar Bartholdsson kassör.Ej i bild:...

läs mer
Kallelse till Svensk Vindkraftförenings årsstämma

Kallelse till Svensk Vindkraftförenings årsstämma

DATUM: Måndag 6 maj 2024 kl. 08.30 – ca 10.00 PLATS: Marstrands Havshotell, Kungälv Är du medlem och vill vara med så behöver du anmäla ditt deltagande senast 2024‐05‐04 till deltar@svenskvindkraft.com Anmälan med medlemsnummer behöver ske personligen eller genom...

läs mer