Repowering

Publicerat 16 mars, 2021

Svensk Vindkraftförening drev projektet Re-powering för resurseffektiv och hållbar vindkraft under 2019-04-01 – 2020-03-01 med stöd från Energimyndigheten.

Projektet har på ett effektivt vis bidragit med värdefull kunskap till såväl verksamhetsutövare som prövande myndigheter och branschrepresentanter.

Genom en väl genomarbetad och juridiskt granskad Lathund – ”Vägen mot tillstånd för re-powering” finns en tydlig vägledning för hur en tillståndsprocess kan gå till vid en re-powering process.

Gjorda slutsatser i projektet är att en kommande re-powering i Sverige innebär en stor komplexitet vad det gäller tillståndsprövning. Det kommer att krävas någon form av enhetlig prövning för att skapa incitament för en resurseffektiv och hållbar re-powering.

Dessa platser bör ha någon form av företräde och tydlig process för att vi ska lyckas med den kommande re-poweringen där det också bör framgå att en vindkraftsetablering kan bidra till den biologiska mångfalden.

Läs mer i lathund för Repowering.

Fler nyheter som kanske intresserar dig

Anmälan till Winterwind är öppen

Anmälan till Winterwind är öppen

Nu är det dags att anmäla sig till Winterwind som äger rum i Åre 18-20 mars 2024. Just nu har kan du anmäla dig till "early bird"-pris. Erbjudandet gäller fram till 31 januari och därefter höjs priserna - passa på redan nu! www.winterwind.se

läs mer